Amazon EU e nafa ma Tagata mo le CE-Maka

tala fou

Amazon EU e nafa ma Tagata mo le CE-Maka

O Iuni 20, 2019, na faʻamaonia ai e le Palemene Europa ma le Fono se tulafono fou a le EU EU2019/1020. O lenei tulafono faatonutonu o loʻo faʻatonuina ai manaʻoga mo le faʻailogaina o le CE, le faʻailogaina ma le faʻatinoga o faʻatonuga o faʻasalalauga faʻasalalau (NB) ma ofisa faʻatonutonu maketi. Na toe iloiloina le Directive 2004/42/EC, faapea foi le Directive (EC) 765/2008 ma le Regulation (EU) 305/2011 i le faatonutonuina o le ulufale atu o oloa i le maketi a le EU. O tulafono faatonutonu fou o le a faʻatinoina ia Iulai 16, 2021.

E tusa ai ma tulafono fou, sei vagana ai masini faʻafomaʻi, masini eletise, mea pāpā faʻapitoa, faʻavela vai vevela, ma lifi, o oloa e iai le faailoga CE e tatau ona i ai se sui Europa i totonu o le Iuni a Europa (e le aofia ai le United Kingdom) e avea ma tagata faʻafesoʻotaʻi mo. tausisia o oloa. O oloa fa'atau atu i totonu o Peretania e le fa'atatau i lenei tulafono faatonutonu.

I le taimi nei, o le tele o tagata faʻatau i luga o upega tafaʻilagi a Europa ua maua faʻamatalaga mai le Amazon, aemaise lava:

Afai o oloa o loʻo e faʻatau atu o loʻo i ai le faailoga CE ma o loʻo gaosia i fafo atu o le Iuni a Europa, e tatau ona e faʻamautinoa o ia oloa o loʻo i ai se tagata faʻalagolago i totonu o le Iuni a Europa aʻo leʻi oʻo ia Iulai 16, 2021. A maeʻa Iulai 16, 2021, faʻatau atu oloa ma le CE faailoga i le Iuni a Europa ae aunoa ma se sui EU o le a avea ma tulafono.

Aʻo leʻi oʻo i le aso 16 o Iulai, 2021, e tatau ona e faʻamautinoa o au oloa o loʻo i ai le faailoga CE o loʻo faʻailogaina ma faʻamatalaga faʻafesoʻotaʻi a le tagata nafa. O lenei ituaiga igoa e mafai ona fa'apipi'i i oloa, afifiina o oloa, afifi, po'o pepa fa'atasi.

I totonu o lenei pepa faʻamatalaga Amazon, e le gata o loʻo taʻua ai o oloa e iai le CE faʻamaonia e manaʻomia le i ai o faʻamatalaga o oloa, ae faʻapea foʻi ma faʻamatalaga faʻafesoʻotaʻi a le tagata e nafa ma le EU.

qeq (2)

Faailoga CE ma le Tusi Faamaonia CE

1, O a oloa masani ile Amazon e aofia ai tulafono fou?

Muamua, e tatau ona e faʻamaonia pe o oloa e te manaʻo e faʻatau atu i le EU Economic Area e manaʻomia le faailoga CE. O vaega eseese o oloa faʻailoga CE e faʻatonutonuina e faʻatonuga ma tulafono faatonutonu eseese. O iinei, matou te tuʻuina atu ia te oe se lisi o oloa autu ma faʻatonuga talafeagai a le EU o loʻo aʻafia i lenei tulafono faatonutonu fou:

 

Vaega o oloa

Fa'atonuga fa'atonutonu talafeagai (tulaga fa'amaopoopo)

1

Meataalo ma Taaloga

Ta'iala mo le Saogalemu Meata'alo 2009/48/EC

2

Mea Fa'aeletise/Eletonika

  1. Fa'atonuga LVD 2014/35/EU
  2. EMC Directive 2014/30/EU
  3. RED Directive 2014/53/EU
  4. RoHS Directive 2011/65/EU

Ecodesign ma Malosiaga Fa'ailoga Fa'atonuga

3

Fualaau Fa'asaina/Teuga

Tulafono Fa'alelei(EC) Nu 1223/2009

4

Meafaigaluega Puipui a le Tagata Lava Ia

Tulafono Faatonutonu o PPE 2016/425/EU

5

vaila'au

REACH Regulation(EC) Numera 1907/2006

6

Isi

  1. Fa'atonuga PED 2014/68/EU
  2. Meafaigaluega kasa Tulafono Faatonutonu (EU) 2016/426
  3. Meafaigaluega Fa'ainisiniaMD Directive 2006/42/EC

EU CE Certification Laboratory

2、O ai e mafai ona avea ma ulu o le Iuni a Europa? O a ni matafaioi o loo aofia ai?

O fa'alapotopotoga nei e iai le agava'a o "tagata fa'atatau":

1) Fa'ameamea, fa'ailoga, po'o tagata fa'aulufale mai na fa'atuina i le Iuni a Europa;

2.) O se sui fa'atagaina (e pei o sui o Europa) fa'atūina i totonu o le Iuni a Europa, ua tofia i se faiga tusitusia e le kamupani gaosi oloa po'o le fa'ailoga e avea ma tagata o lo'o nafa;

3) Tu'uina atu auaunaga tu'uina atu i totonu o le Iuni a Europa.

O matafaioi a taitai o le EU e aofia ai mea nei:

1) Aoina le taʻutinoga a le EU o le tausisia o oloa ma faʻamautinoa o isi pepa faʻamaonia e faʻamaonia ai o oloa o loʻo tausisia tulaga faʻavae a le EU e tuʻuina atu i pulega talafeagai i se gagana e malamalama ai i latou pe a talosagaina;

2) Fa'ailoa i fa'alapotopotoga talafeagai so'o se tulaga lamatia e ono tula'i mai i le oloa;

3) Fa'atino faiga fa'asa'o talafeagai e fa'asa'o ai fa'afitauli le tausisia o le oloa.

3、O le a le "sui faʻatagaina EU" i taʻitaʻi o le EU?

O le Sui Fa'atagaina a Europa e fa'atatau i se tagata fa'ale-natura po'o se tagata fa'aletulafono ua tofia e se kamupani gaosi oloa o lo'o i fafo atu o le European Economic Area (EEA), e aofia ai le EU ma le EFTA. O le tagata fa'ale-natura po'o le fa'alapotopotoga fa'aletulafono e mafai ona fai ma sui o se tagata gaosi oloa i fafo atu o le EEA e fa'atino tiute fa'apitoa e mana'omia e le EU fa'atonuga ma tulafono mo le gaosiga.

Mo tagata faʻatau i Amazon Europa, o lenei tulafono a le EU na faʻatinoina aloaia ia Iulai 16, 2021, ae i le taimi o le faʻamaʻi COVID-19, o le tele o mea e puipuia ai faʻamaʻi na ulufale atu i le EU, faʻamalosia le EU e faʻamalosia le vaavaaiga ma le asiasiga o oloa faʻatatau. I le taimi nei, ua fa'atuina e le 'au a Amasoni se 'au o le tausisia o oloa e fa'atautaia su'esu'ega fa'apitoa i oloa fa'amaonia CE. O oloa uma e misi le afifiina mai le maketi a Europa o le a aveesea mai fata.

qeq (3)

fa'ailoga CE


Taimi meli: Iuni-17-2024