Ua faalauiloa e le malo o Peretania se faaopoopoga le tumau o le faailoga CE mo pisinisi

tala fou

Ua faalauiloa e le malo o Peretania se faaopoopoga le tumau o le faailoga CE mo pisinisi

Ua faalauiloa e le malo o Peretania se faaopoopoga le tumau o le faailoga CE mo pisinisi

UKCA e tu mo UK Conformity Assessment (UK Conformity Assessment). I le aso 2 Fepuari 2019, na faʻasalalau ai e le malo o Peretania le UKCA logo polokalame o le a faʻaaogaina pe a fai e leai se fefaʻatauaʻiga Brexit. O lona uiga a mae’a le aso 29 o Mati, ona faia lea o fefa’ataua’iga ma Peretania i lalo o tulafono a le World Trade Organization (WTO). O tulafono ma tulafono a le EU o le a le toe faʻaaogaina i Peretania. UKCA certification o le a suia ai le CE certification o loʻo iai nei i le EU, ma o le tele o oloa o le a aofia i le lautele o tusipasi. I le aso 31 Ianuari 2020, na faʻamaonia ai le UK / EU Withdrawal Agreement ma faʻamalosia aloaia. Ua ulufale nei Peretania i se vaitaimi o suiga mo lona alu ese mai le EU, lea o le a feutagai ai ma le Komisi Europa. O le vaitaimi o suiga ua fuafuaina e fa'ai'u ia Tesema 31, 2020. Pe a tuua e Peretania le EU i le aso 31 Tesema 2020, o le UKCA faailoga o le a avea ma faailoga fou o oloa a Peretania.

2. Fa'aaogāina ole fa'ailoga UKCA:

(1) O le tele (ae le o mea uma) o loʻo aofia i le taimi nei i le faailoga CE o le a aofia i le lautele o le UKCA fou;

2. O tulafono mo le faʻaogaina o le UKCA fou faʻailoga e ogatasi ma tulafono o loʻo iai nei le faailoga CE;

3, afai e tuua e Peretania le EU e aunoa ma se fefaʻatauaʻiga, o le a logoina e le malo o Peretania se taimi faʻatapulaʻa. Afai ua maeʻa le gaosiga ma le faʻatusatusaina o suʻesuʻega o le oloa i le faaiuga o le 29 Mati 2019, e mafai lava e le kamupani gaosi oloa ona faʻaogaina le faailoga CE e faʻatau atu ai le oloa i luga o le maketi a Peretania seia oʻo i le faaiuga o le vaitaimi faʻatapulaʻa;

(4) Afai e fuafua le kamupani gaosi oloa e faia se suʻesuʻega a le vaega lona tolu e le UK conformity assessment body ma e le tuʻuina atu faʻamatalaga i se EU faʻatagaina, pe a maeʻa Mati 29, 2019, e manaʻomia e le oloa ona talosaga mo le UKCA faʻailoga e ulufale i le maketi Peretania;

5, o le UKCA faʻailoga o le a le amanaʻia i le maketi a le EU, ma o oloa o loʻo manaʻomia nei le faailoga CE o le a faʻaauau pea ona manaʻomia le faʻailoga CE mo le faʻatau atu i le EU.

3. O a manaʻoga faʻapitoa mo UKCA faʻailoga faʻamaonia?

O le UKCA faailoga e aofia ai le mataitusi "UKCA" i le faasologa, ma le "UK" i luga aʻe o le "CA". O le faailoga UKCA e tatau ona le itiiti ifo i le 5mm le maualuga (sei vagana ai isi lapopoa e manaʻomia i tulafono faʻapitoa) ma e le mafai ona faʻaleagaina pe faʻaaogaina i vaega eseese.

O le igoa UKCA e tatau ona iloa lelei, manino ma. E a'afia ai le talafeagai o fa'ailoga eseese ma meafaitino - mo se fa'ata'ita'iga, o oloa e fa'aalia i le maualuga o le vevela ma mana'omia le UKCA fa'ailoga e mana'omia ona i ai ni fa'ailoga umi e tete'e i le vevela e fa'amautinoa ai le tausisia o tulafono.

4. O afea e amata ai le UKCA tusipasi?

Afai na e tuʻuina au oloa i luga o le maketi a Peretania (poʻo se atunuʻu EU) aʻo leʻi oʻo i le aso 1 Ianuari 2021, e leai se mea e manaʻomia e fai.

E faʻamalosia pisinisi e sauniuni mo le faʻatinoina atoatoa o le pulega fou a Peretania i se taimi vave e mafai ai pe a maeʻa le 1 Ianuari 2021. Peitaʻi, ina ia tuʻuina atu i pisinisi se taimi e fetuutuunai ai, e mafai ona faʻaauau oloa e tausisia e le EU ma le CE (koloa e fetaui ma manaʻoga a Peretania). e tuʻuina i luga o le maketi GB seia oʻo i le aso 1 o Ianuari 2022, faʻatasi ai ma manaoga o le EU ma Peretania e tumau pea e le suia.

I le aso 1 o Aokuso, 2023, na faasilasila ai e le malo o Peretania o le a faʻalauteleina le taimi mo pisinisi e faʻaaoga ai le faailoga CE, ma o le a faʻaalia foi le faailoga CE e faʻavavau, BTF.Su'ega Su'egafa'amatalaina lenei tala fou.

Ua faalauiloa e le malo o Peretania se faaopoopoga le tumau o le faailoga CE mo pisinisi

UKCA Business unit fa'asilasilaina le fa'ailogaina ole fa'ailoga CE i tua atu ole 2024 fa'agata

O se vaega o le unai a le malo o Peretania mo tulafono faatonutonu atamai, o lenei faaopoopoga o le a faaitiitia ai tau mo pisinisi ma le taimi e alu ai oloa e oo atu i maketi, ma manuia ai tagata faatau.

Auai tele ma alamanuia ina ia ausia manaoga autu mo pisinisi e faʻaitiitia ai avega ma faʻateleina le tuputupu aʻe o le tamaoaiga o Peretania

O loʻo faʻamoemoe le malo o Peretania e faʻaitiitia le avega i luga o pisinisi ma fesoasoani i le faʻatupulaia o le tamaoaiga e ala i le aveesea o pa puipui. A maeʻa le tele o fesoʻotaʻiga ma le alamanuia, o le a mafai e le maketi a Peretania ona faʻaauau ona faʻaogaina le faʻailoga CE faʻatasi ma UKCA.

BTFSu'ega Su'egao loʻo i ai le tele o faʻataʻitaʻiga ma faʻamaoniga faʻamaonia, faʻapipiʻiina i le 'au faʻamaonia faʻapolofesa, ituaiga uma o faʻasalalauga faʻapitonuʻu ma faʻavaomalo manaʻoga o le faiga suʻega, ua faʻaputuina le poto masani i totonu o le atunuʻu ma faʻatau atu i fafo, e mafai ona tuʻuina atu ia te oe i totonu ma fafo toeitiiti 200 atunuu ma itulagi. auaunaga fa'ailoga avanoa mo maketi.

O loʻo fuafua le malo o Peretania e faʻalautele e le gata i le maeʻa o Tesema 2024 le aloaia o le faailoga "CE" mo le tuʻuina atu o le tele o oloa i luga o le maketi a Peretania, e aofia ai oloa e pei o:

mea taalo

mea faapapa

Va'a fa'afiafia ma va'a patino

Va'a mamafa faigofie

Fegalegaleaiga eletise

Mea e le otometi le fuaina

Mea faigaluega fua

Fuaina fagu fagu

lifi

Meafaigaluega mo Siosiomaga e mafai ona pa (ATEX)

Meafaigaluega leitio

Meafaigaluega fa'amalosi

Meafaigaluega Puipui a le Tagata Lava Ia (PPE)

Mea faigaluega kesi

masini

Meafaigaluega mo le fa'aoga i fafo

aerosol

Meafaigaluega eletise maualalo, ma isi


Taimi meli: Aukuso-15-2023