E mafai e le European Chemicals Administration ona fa'aopoopo le lisi SVHC o vaila'au i le 240 mea

tala fou

E mafai e le European Chemicals Administration ona fa'aopoopo le lisi SVHC o vaila'au i le 240 mea

Ia Ianuari ma Iuni 2023, na toe iloilo ai e le European Chemical Administration (ECHA) le lisi o vailaʻau SVHC i lalo o le tulafono a le EU REACH, faʻaopoopo le aofaʻi o vailaʻau SVHC fou e 11. O lea la, ua siitia aloaia le lisi o vailaau SVHC i le 235. E le gata i lea, na faia foi e le ECHA se iloiloga faalauaitele o le vaega lona 30 o le 6 sui tauva ua fuafuaina mo le faaaofia i le lisi o vailaau SVHC ia Setema. Faatasi ai ma i latou, o le dibutyl phthalate (DBP), lea ua uma ona aofia i le lisi aloaia a le SVHC ia Oketopa 2008, na toe iloiloina ona o le avanoa o ni ituaiga o lamatiaga fou. I le taimi nei, o mea uma e ono o lo'o ta'ua i luga ua fa'amaonia o SVHC substances, ma o lo'o fa'atali mo le ECHA e fa'ailoa aloa'ia lo latou aofia i le lisi o vaila'au SVHC. I lena taimi, o le lisi SVHC o le a siitia mai le 235 i le 240.

E tusa ai ma le Mataupu 7 (2) o le tulafono faatonutonu a le REACH, afai o le SVHC o loʻo i totonu o se meataitasi e> 0.1% ma o le aofaʻi o uta faʻaletausaga e> 1 tone, e manaʻomia e le atinaʻe ona lipoti atu i le ECHA;
E tusa ai ma le Mataupu 33 ma manaʻoga o le Waste Framework Directive WFD, afai o le SVHC o loʻo i totonu o se meataitasi e sili atu i le 0.1%, e manaʻomia e le atinaʻe le lava o faʻamatalaga i lalo ma tagata faʻatau e faʻamautinoa le faʻaogaina saogalemu o le meataitasi, ma e manaʻomia foi ona tuʻuina atu le SCIP. fa'amaumauga.
O le lisi o le SVHC e toe fa'afouina pe a ma le faalua i le tausaga. Faatasi ai ma le faʻaauauina pea o vailaʻau i le lisi SVHC, o loʻo feagai pisinisi ma le tele o manaʻoga faʻatonutonu. O lo'o fautua mai le BTF e mata'ituina lelei e tagata fa'atau le fa'afouga o tulafono faatonutonu, faia su'esu'ega vave o le sapalai sapalai, ma tali atu ma le to'a i mana'oga fa'atonutonu fou.
I le avea ai o se vaega fa'apolofesa fa'ata'ita'iga ma lala fa'amaonia, e mafai e le BTF ona tu'uina atu i le taimi nei le 236 SVHC au'aunaga su'ega vaila'au (235+resorcinol). I le taimi lava e tasi, e mafai foʻi e le BTF ona tuʻuina atu auaunaga faʻataʻitaʻiga faʻatapulaʻaina vailaʻau faʻasaina mo tagata faʻatau, e pei o RoHS, REACH, POPs, California 65, TSCA, ma FCM (mea faʻafesoʻotaʻi meaʻai) auaunaga suʻega, e fesoasoani i pisinisi e pulea lelei lamatiaga i le tele o tulaga lamatia. feso'ota'iga e pei o mea mata'utia, fa'agasologa o gaosiga, ma oloa fa'auma, ma fa'afetaui mana'oga fa'atatau i maketi.

BTF Testing Chemistry lab fa'alauiloa02 (1)


Taimi meli: Ian-05-2024