PFHxS o loʻo aofia i totonu ole UK POPs faʻatonutonu faʻatonutonu

tala fou

PFHxS o loʻo aofia i totonu ole UK POPs faʻatonutonu faʻatonutonu

I le aso 15 o Novema, 2023, na tuʻuina atu ai e le UK tulafono faatonutonu UK SI 2023/1217 e faʻafouina ai le faʻatonutonuina o ana tulafono POPs, e aofia ai le perfluorohexanesulfonic acid (PFHxS), ona masima, ma mea e fesootaʻi atu i ai, ma le aso faamamaluina o Novema 16, 2023.
A maeʻa le Brexit, o loʻo mulimulitaʻia e Peretania manaʻoga talafeagai o le EU POPs Regulation (EU) 2019/1021. O lenei fa'afouga o lo'o ogatasi ma le fa'afouga a le EU ia Aukuso i le PFHxS, o ana masima, ma mea e fa'atatau i mea e mana'omia e pulea ai, lea e fa'atatau i Peretania Tele (e aofia ai Egelani, Sikotilani, ma Uelese). O tapula'a fa'apitoa e fa'apea:

PFHxS

O vailaʻau PFAS o loʻo avea pea ma autu vevela i le lalolagi atoa. I le taimi nei, o faʻatapulaʻaina o vailaʻau PFAS i le Iuni a Europa o loʻo aoteleina e pei ona taua i lalo. O isi atunuu e le o EU Europa e iai foʻi manaʻoga PFAS tutusa, e aofia ai Nouei, Suiselani, Peretania, ma isi.

POPs

Fa'aoga masani ole PFHxS ma ona masima ma mea fa'atatau
(1) Suavai fa'avae ata-fa'afu'afu (AFFF) mo puipuiga mu
(2) Fa'aeletise u'amea
(3) Ie, pa'u, ma mea teuteu totonu
(4) Faila ma faamama
(5) Ufiufi, impregnation/puipuiga (fa'aoga mo le susu-fa'amaonia, moli, ma isi)
(6) Eletise ma semiconductor fanua gaosiga
E le gata i lea, o isi vaega e mafai ona fa'aogaina e mafai ona aofia ai iniseti, fa'afefe mu, pepa ma afifiina, alamanuia suau'u, ma suau'u hydraulic. PFHxS, ana masima, ma PFHxS faʻapipiʻi fesoʻotaʻi na faʻaaogaina i nisi o oloa faʻatau oloa faʻatau.
O le PFHxS e aofia i se vaega o mea PFAS. I le faaopoopo atu i tulafono faatonutonu o loʻo taʻua i luga e faʻatonutonu ai le PFHxS, o ana masima, ma mea e fesoʻotai i ai, o le tele ma le tele o atunuʻu poʻo itulagi o loʻo faʻatonutonuina le PFAS o se vaega tele o vailaʻau. Ona o lona ono afaina ai le siosiomaga ma le soifua maloloina o tagata, PFAS ua atili lauiloa mo le puleaina. O le tele o atunuu ma itulagi ua latou faʻatagaina tapulaʻa i luga o le PFAS, ma o nisi kamupani na aʻafia i faʻasalaga ona o le faʻaogaina poʻo le faʻaleagaina o mea PFAS. I le galu o le pulega a le PFAS i le lalolagi atoa, e tatau i pisinisi ona gauai atu i taimi uma i tulafono faatonutonu ma faia se galuega lelei i le puleaina o le siosiomaga ina ia mautinoa le tausisia o oloa ma le saogalemu e ulufale atu i le maketi faatau atu.

BTF Testing Chemistry lab folasaga02 (5)


Taimi meli: Feb-20-2024